Hétköznapi asztrológia

Szeretem, amikor az asztrológia fényszögei megvalósulnak. Mindig olyan jókedvre derít.

Egy nyomasztóbb konstelláció van az égen, én meg jókedvű vagyok. Már le is győztem, nem hat rám.

Több ilyen volt már az életemben – olyan mágikus pillanatok.

Most is van egy, ami nyomasztóbb hangulatot tud kelteni – ha nem vigyázol.

Már reggel a boltban – kedves nyugdíjas bácsi mutat valami új terméket hasonló korú feleségének – olyat nem veszünk, torkollja le a néni.

Na de a buszon, Leányfalura. Bácsi, hatvanas, a mindent megmondó. Fiatalabb rokonnal utaznak. Szaladj, vegyél jegyet – mindjárt indul. Bő tíz perc még az indulásig, de ő már felszáll, nehogy lemaradjanak. Majd megérkezik a fiatalabb nőrokon a jeggyel. Gondosan a tárcájába. Jó itt? Vagy üljünk a másik oldalra? Kinyitom az ablakot – fűteni fognak. Persze amint elindulunk, becsukja – hiszen bevág a levegő. Kiderül, van véleménye a buszjáratokról, hogy amin ülünk az kész deficit. Persze ugyanez hétvégén – meg kevés – mivel a városiak furcsa hétvégi kapcsolata a természettel – de ezt nem fejti ki bővebben. Tényleg indulunk, már nem hallom tisztán. Franciaország, Németország, Svédország, Ausztria, kereszténység – Sorost kifelejti. Mesteremberekkel találkoznak, majd megoldják okosba’ – bár nem ezt a kifejezést használta. A fiatalabb rokon végig bólogat – csendesen tűri, biztos szívességből van a bácsi a projektben – legyen is az bármi. Mostmár bekapcsolom a telefont – és valóban. Bár kiderül arról is van véleménye, sőt meg is kell hallgassuk. Pont egy nagyobb megálló, többen le- és felszállnak, nem nyomja el a motorbúgás. Mennyi remek alkalmazás van, ő speciel az órát szereti a legjobban. Három megálló és leszállnak. Már készülődnek. Inkább készülődteti a rokont. Vedd fel a kabátod, tudod hozni? Álljunk fel.

Nehéz sztori. Csendes, de határozott nyomasztás.

Ha feladnám, hogy nem a kedvenc helyemen ülök, nem is jelenne meg az életemben. Szerencsére egy duplacopfos lány ül előttem. Nagyon szépen befonva. Meséltem már a duplacopfos elméletemről? Na, majd egy lázadós konstellációnál.