Analógiák

Szeretem az analógiákat. Működnek. 

Hogy miért? Mondhatnám, hogy nem tudom, de ez nem lenne igaz.

Működnek, mert szerintem minden egy. Így a makro- és mikrokozmosz elvének is működnie kell. Egy dolog történik, más-más kivetülésben, más észleléssel. Minden egyszerre mozdul. Így, ha érted az egyiket, analógiásan megértheted a másikat is.

Én az asztrológia analógiáit értem leginkább.

Nemsokára intenzív lesz a Szaturnusz-Plútó együttállás. Már nagyon közel vannak. Ha két fokon belül lesz, látható jelei lesznek.

A Szaturnusz a határokat jelöli. A Plútó a robbanást. Határok fognak felrobbanni. 

Na, de hogyan?

A Plútó nagyon lassú. Egy ember élete alatt nem megy egy teljes kört. A Szaturnusz viszont cca 28 év alatt megtesz egy kört. Tehát, volt már ilyen. A legutolsó 1983-ban.

Nézzük mi minden történt abban az évben:

-az STS–6 küldetésen Story Musgrave és Don Peterson a Challenger űrrepülőgépről végrehajtotta az amerikai Space Shuttle program első űrsétáját,

-a Pioneer–10 az első űreszköz, amely elhagyja a Nap bolygórendszerét, de még a Naprendszer határain belül van,

-a Koreai Légitársaság 007-es Boeing-747 járata, 400 km-re letért az útvonaláról, és Szahalin légterébe repült. A szovjet légierő a gépet lelőtte, 269 ember halt meg, diplomáciai bonyodalom alakult ki az USA és a Szovjetunió között,

-Ronald Reagan bejelenti az űrfegyverprogramot,

-a korábban kialakított ARPANET számítógépes hálózat helyett bevezetik mindenhol a TCP/IP protokollt, amely a mai internethálózat alapja, ez teszi lehetővé a világméretű hálózat kialakítását és az internet széleskörű elterjedését,

-Olaszország első szocialista miniszterelnöke Bettino Craxi lesz,

-Michael Jackson először mutatja be közönség előtt a moonwalkot 1983-ban a Motown 25: Yesterday, Today, Forever műsorban a Billie Jean előadása közben,

-feloszlik a Hungária együttes, majd rá 10 napra az együttes 6 tagja, Fenyő Miklós nélkül megalapítja a Dolly Rollt,

-az Etna lávafolyamát robbantásokkal terelik új mederbe, két falut mentve meg a pusztulástól,

-az oroszlányi márkushegyi szénbányában 37-en halnak meg sújtólégrobbanás következtében,

-II. János Pál pápa felkeresi merénylőjét, a Rebibbia börtönben, hogy megbocsásson neki,

-a Szépművészeti Múzeumból hét nagy értékű festményt loptak el, közöttük Raffaello Esterházy Madonna c. alkotását.

A válogatás szubjektív - persze. Láthatjuk, hogy az addigi határok átlépése, egy előre nem látható, intenzív folyamatot indít be. 

Akkor a Mérleg jegyében volt az együttállás. Most Bakban lesz. A levegő, a szellemi erők fontosak voltak. Most a föld energia hatja majd át. Talán több konkrétabb dolog fog történni, talán párról nem is fogunk tudni, ha földalatti lesz.

A belső dolgainkra érdemes lesz odafigyelni - hol akarunk határokat átlépni? Lesz erőnk hozzá, hogy a meglévőket leromboljuk.