Budai olasz mégegyszer

Persze kellenek saját italok is – egy étterembe. Mindenképpen. Amit csak ott lehet inni. A ház specialitásai.

Szóval olasz fantázia.

Italian Garden/Ginja

bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, levendula megtörve

4cl gin

2cl Galliano

1,5cl limelé

Ez egy egyszerű recept – de nagyon jól hangzik-

’ami az étterem neve lesz’ Julep

10cl rosé

4cl almalé

mentalevél

Fresh ’ami az étterem neve lesz’

sárgadinnyepüré

2cl bodzaszörp

10cl fehér bor

szóda

Szerintem a nyári borkoktélok nagyon finomak és üdítőek.

És persze lehet rengeteg olasz vonatkozású italnév alatt kifejezetten izgalmas italokat készíteni.

Botticelli gránátalmája – ez valami grenadinos ital  kell legyen persze. A grenadin gránátalmaszirup, sok íze nincs. Jó édes és piros.

Caravaggio almái – ez lehetne egy cideres.

4cl szőlőpálinka

33cl édes Czider

2-3 csepp csokoládé bitter

Narancs peel

Bár lehetne száraz is – nem tudom melyik Caravaggio-s inkább.

4cl vilmoskörtepálinka

33cl száraz Czíder

Pár csepp zeller bitter

Uborkaszelet

Narancs peel

Fibonacci spirál – ez biztos egy narancshéjspirállal lesz díszítve, az ára is lehetne Fibonacci, valahogy így 01123581321

Da Vinci tank – ez nagyon erős lesz – kéne valami olyan fémes kúpszerű a tetejére, mint az eredeti terven, vagy lángoló, és lőhetne, mondjuk fahéj őrleményt.

Dante Isteni színjáték – ez valami rétegzett ital lesz, persze olasz összetevőkkel.

Van még ötletem, de nem lehet mindet egyszerre elsütni. Mi lesz, ha új itallapot kell készíteni?