Budai olasz mégegyszer
Persze kellenek saját italok is – egy étterembe. Mindenképpen. Amit csak ott lehet inni. A ház specialitásai.
Szóval olasz fantázia.
Italian Garden/Ginja
bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, levendula megtörve
4cl gin
2cl Galliano
1,5cl limelé
Ez egy egyszerű recept – de nagyon jól hangzik-
’ami az étterem neve lesz’ Julep
10cl rosé
4cl almalé
mentalevél
Fresh ’ami az étterem neve lesz’
sárgadinnyepüré
2cl bodzaszörp
10cl fehér bor
szóda
Szerintem a nyári borkoktélok nagyon finomak és üdítőek.
És persze lehet rengeteg olasz vonatkozású italnév alatt kifejezetten izgalmas italokat készíteni.
Botticelli gránátalmája – ez valami grenadinos ital kell legyen persze. A grenadin gránátalmaszirup, sok íze nincs. Jó édes és piros.
Caravaggio almái – ez lehetne egy cideres.
4cl szőlőpálinka
33cl édes Czider
2-3 csepp csokoládé bitter
Narancs peel
Bár lehetne száraz is – nem tudom melyik Caravaggio-s inkább.
4cl vilmoskörtepálinka
33cl száraz Czíder
Pár csepp zeller bitter
Uborkaszelet
Narancs peel
Fibonacci spirál – ez biztos egy narancshéjspirállal lesz díszítve, az ára is lehetne Fibonacci, valahogy így 01123581321
Da Vinci tank – ez nagyon erős lesz – kéne valami olyan fémes kúpszerű a tetejére, mint az eredeti terven, vagy lángoló, és lőhetne, mondjuk fahéj őrleményt.
Dante Isteni színjáték – ez valami rétegzett ital lesz, persze olasz összetevőkkel.
Van még ötletem, de nem lehet mindet egyszerre elsütni. Mi lesz, ha új itallapot kell készíteni?