Gondnokok vagy Intézők?

Annyira szeretem, amikor a régi korok történéseiből összefűznek mindenféle dolgokat. Titkokat. Szeretem, ha észrevesznek törvényszerűségeket.

Mint Langdon professzor. A Da Vinci kódban.

És biztos, rengeteg igazság is van abban, amire rájön.

Bár, szerintem, úgy volt ez régen, hogy az emberek, akiknek jött egy sugallat, azok nem gondolkoztak azon, hogy ez igazi sugallat volt-e, vagy csak úgy gondolták, mintha. Tudták, hogy bízhatnak a sugallataikban. És addig ügyködtek, míg lett mondjuk egy donátor, és megépült a kápolna, vagy templom, vagy kolostor. És valószínű akkor is működött a kollektív tudatalatti, és egyszerre többen is kaptak sugallatot. És mondjuk, ezek az egy időben sugallt kápolnák, templomok, kolostorok – ha légvonalban összekötjük őket – akkor egy egyenesre esnek.

De, mondhatjuk, hogy véletlen. Csak én mást vélek. E mögött.

Van egy kedves ismerősöm, ő Intézőknek hívja a sugallókat. De ez egy másik sztori.

Szóval szeretem – Umberto Eco, Dan Brown, vagy Szerb Antal a Pendragon legendával. Legkisebb fiam épp Da Vinci kódozik.

És azt is szeretem, ha ezt tudják nem komolyan venni. Mint a Gondnokság a Katonában.

"A sors úgy rendeli, hogy a magyarok, élükön a nagy királlyal mentsék meg majd a világot, amikor elérkeznek az utolsó idők. Mikor minden összedől, el fog jönni egy új, Árpád házi fejedelem, aki világuralomra segíti majd népét, és megteremi a béke és szeretet korszakát. A régi magyarok hímzésekben jegyezték le ezt a próféciát még az írás megjelenése előtt. Ez a kereszthímzés próféciája. Évezredek óta köztünk él egy titkos társaság, észrevétlenül őrzik a történelem zivatarai közepette azt, ami a legfontosabb: a tiszta vérvonalat. A hét vezér segítette trónra az első királyt. Vajk azonban nem hitt a pogány tanokban, és Szent Istvánként a Bajor Gizellát vette el, és felhígította az Árpádok vérét. A dicső ősök követői ezért ekkortól a később kihaltnak hitt Árpád ház egy titkos oldalágát óvják évszázadok óta. Ők a Gondnokok."

gondnoksag5.jpg